Solicită o oferta de preț





    Posted in

    Secretele amenajării unei bucătării

    bucatarii banner
    Posted in

    Amenajarea bucătăriei pare o problemă complexă, dificilă și greu de pus în practică. Cel puțin așa pare când începi sa cauți bucătarii pe net, sa răsfoiești oferte, să deschizi frigidere și să răsucești butoane de cuptoare. Nu-i așa ?

    Problema este într-adevăr complexă, cu multe necunoscute și multe variabile, dar se poate descompune în multe secțiuni mai simple, care, conform unei rețete concepute de un designer de interior priceput, se vor asambla precum un puzzle.

    Să începem cu începutul. „De-a gata sau la comandă ?”

    Este întrebarea care apare cel mai des atunci când se discută problema amenajării bucătăriei. Răspunsul este simplu și direct: la comandă.

    Bucătăriile gata fabricate pot fi, în unele cazuri, atractive ca preț, mai ales dacă prinzi o „reducere”, sunt ingenioase ca și soluții și combinații de culori, sunt complete și aparent gândite să se potrivească perfect nevoilor tale. Din păcate însă, nu sunt perfect potrivite casei taleDimensiunile nu se vor potrivi la milimetru cu cele ale nișelor, grinzilor și stâlpilor din bucătăria ta, iar lufturile, mai ales dacă vorbim de zeci de centimetri, nu numai că arată rău, ca un lucru neterminat, dar în bucătărie orice gaură înseamnă acumularea mizeriei, și nu vrei asta în bucătăria ta !

    În cazul în care optezi pentru o bucătărie executată la comandă, lucrurile stau cu totul altfel. Problema dimensiunilor nu există. În cazul în care lucrezi cu un mobilist responsabil, își va face măsurătorile în așa fel încât piesele de mobilier se vor potrivi milimetric în spațiul care le este destinat. Culorile devin un motiv de încântare, pentru că îți poți alege dintre sute de finisaje cu tot ral-ul la dispoziție. Iar materialele sunt exact cele pe care ți le dorești, astfel încât să te poți bucura mult timp de amenajarea interioară a bucătăriei tale.

    A doua întrebare: „Cum să arate ?”

    Bineînțeles că poți urma și niște principii generale dacă vrei să-ți imaginezi singur un layout pentru bucătăria ta de vis, și acestea pot fi sintetizate astfel: layout-compartimentare-finisaje.

    Adică, să ai un layout (design, linie, concept) modern, în acord cu tendințele și cerințele actuale.

    Amenajarea interioară a bucătăriei trebuie să respecte un proiect, care va specifica întocmai cotele tehnice ale mobilierului, compartimentarea și finisajele necesare. Situația ideală este aceea în care proiectul vizează întreaga locuință, însă nu întotdeauna lucrurile sunt așa cum ni le dorim, așa că poți apela la un designer de interior care să-ți conceapă doar un proiect de amenajare interioară pentru bucătărie.

    Și ce-a de-a treia întrebare: „Cât să coste ?”

    Dacă pleci la drum cu un plan bine făcut, lucrurile se simplifică și costurile devin cuantificabile.

    Bugetul pentru amenajarea interioară a bucătăriei este o problemă ce se poate gestiona cu ușurință.

    În primul rând, materialul contează. Prețul MDF-ului este mult mai mare decât cel al pal-ului, iar când vorbim de bucătarii mari, diferențele pot fi semnificative.

    În al doilea rând, compartimentarea face diferența nu numai la capitolul ergonomie, ci și la preț. De exemplu. dacă vom compara varianta in care într-un spațiu montăm mai multe sertare, cu sistem de glisare amortizat, versus câteva rafturi închise cu o ușă cu doua balamale amortizate – vom constata o diferență majora, care provine din manopera mai redusă necesară fabricării unor rafturi și din prețul scăzut a doua balamale vs câteva sisteme de glisare, care sunt complexe și scumpe.

     

    TOP